Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Μια βροχή ...............προβλήματα

Το νέο διδακτήριο άρχισε να λειτουργεί πριν από 10 χρόνια. Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μια σειρά προβλημάτων που για να τα απαριθμήσει κάποιος λεπτομερώς θα χρειαστεί αρκετές σελίδες. Τα σπουδαιότερα όμως ήταν και δυστυχώς είναι:
1. Τα πλακάκια του δαπέδου των τουαλετών ήταν εντελώς ακατάλληλα ( ήταν τα ίδια με τον τοίχο). Έτσι αναγκαστήκαμε να βάλουμε πλαστικό διάδρομο, που όμως καλύπτει ένα τμήμα του δαπέδου.
2. Τα σώματα του καλοριφέρ ήταν λιγότερα από τα προβλεπόμενα. Η μελέτη του μηχανικού μάλλον ήταν για σχολεία της Αττικής ή των νησιών. Έτσι σε κάθε τάξη προστέθηκαν επιπλέον σώματα.
3. Κατασκευάστηκαν υπόστεγα στις εισόδους των τουαλετών. Ο μηχανικός δεν προέβλεψε στη μελέτη κάτι τέτοιο γιατί…….
4. Το κτήριο δεν προβλεπόταν να είχε υδρορροές. Ο μηχανικός του Ο.Σ.Κ. μάλλον θα πίστευε πως το διδακτήριο θα κτιζόταν σε άνυνδρη περιοχή (έρημος).
5. Τα κουφώματα είναι για …… πέταμα. Σε μια βδομάδα χάλασαν όλες οι κλειδαριές, σε ένα μήνα τα διπλά τζάμια γέμισαν υγρασία και με την πρώτη δυνατή βροχή βάζουν νερά.
6. Πέρασαν το αλεξικέραυνο, που σίγουρα δεν λειτουργεί, και έσπασαν πάνω από 50 κεραμίδια.
6. Στο δάπεδο της εισόδου τοποθετήθηκε καλογυαλισμένο μάρμαρο κατάλληλο …….. για πατινάζ. Αναγκαστήκαμε να το τρίψουμε με χοντρά γυαλόχαρτα για να μπορούν πάνω του να περπατούν άνθρωποι. Τέλος ….
7. Η κλίση του δαπέδου της εισόδου είναι λάθος με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να μπαίνουν στο σχολείο και να πλημμυρίζει ο διάδρομος και το γραφείο. Έτσι με την πρώτη βροχή ξέρουμε πως στο γραφείο θα είναι τόπος κατάλληλος για …..χρυσόψαρα.
Αυτά τα αναφέραμε γραπτώς στην επιτροπή παραλαβής του κτηρίου ( Απρίλιος 2002), αλλά μάλλον δεν εισακουστήκαμε.
Όλα τα παραπάνω, εκτός του τελευταίο, αντιμετωπίστηκαν σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων, φυσικά με σημαντικό κόστος.
Σήμερα όλες οι αίθουσες έβαλαν νερά από τα παράθυρα και φυσικά ο διάδρομος και το γραφείο θύμιζε λίμνη.
Το παλιό διδακτήριο κτίστηκε το 1960 και σ΄ όλα τα χρόνια μόνο μικροπροβλήματα αντιμετωπίσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου