Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Έγγραφο διαμαρτυρίας

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου απέστειλε έγγραφο στο Νομάρχη, του Βουλευτές του νομού μας, το Δήμαρχο, αλλά και τον ΟΤΕ για τη μη τοποθέσηση στο χωριό γραμμής γρήγορου internet. Να τι αναφέρει το έγγραφο:
Το χωριό του Στανού βρίσκεται στην ορεινή Β. Χαλκιδική και οι περισσότερες οικογένειες του είναι πολύτεκνες . Στο σχολείο μας υπάρχει αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που έχει εξοπλιστεί και από το Σύλλογό μας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο με συνδέσεις υψηλής ταχύτητας (ADSL). Έτσι είναι σχεδόν αδύνατη ακόμα και η λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το σχολείο. Για κατέβασμα εκπαιδευτικού υλικού ή ιστοσελίδων από τους μαθητές ή τους εκπ/κούς του σχολείου ούτε λόγος να γίνεται.
Μεμονωμένοι πολίτες του χωριού απευθυνθήκαν, χωρίς αποτέλεσμα, κατά καιρούς στον ΟΤΕ (ο μοναδικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος που υπάρχει στο χωριό) .Μάλιστα μας ενημέρωσαν πως ούτε στο άμεσο μέλλον προβλέπεται να τοποθετηθούν γραμμές ADSL. Έτσι φτάσαμε στο 2010 και ο Στανός, είναι ίσως το μοναδικό χωριό της Χαλκιδικής, που η πρόσβαση των κατοίκων του στο διαδίκτυο είναι σχεδόν απαγορευτική.
Ζητάμε από σας να βοηθήσετε έτσι ώστε ο ΟΤΕ να εγκαταστήσει επιτέλους γραμμές γρήγορου internet και στο Στανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου