Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010


Σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο μας ο οδοντίατρος από το Κ.Υ. Παλαιοχωρίου, για να εξετάσει τα δόντια των παιδιών. Εξετάστηκαν οι μαθητές των Α΄, Β΄& Γ΄ τάξεων και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά Σύμφωνα με τον οδοντίατρο, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ,μια σημαντική μείωση ( αγγίζει και το 40%) του αριθμού των παιδιών που παρουσιάζουν προβλήματα κυρίως από τερηδόνα, στα δόντια τους. Η αιτία είναι ότι όλο και περισσότερα παιδιά, από πολύ μικρή ηλικία φροντίζουν για τη στοματική τους υγιεινή Σημαντικό ρόλο παίζουν οι γονείς των παιδιών, που θα πρέπει με υπομονή και επιμονή να πείσουν τα παιδιά τους να φροντίζουν τα δόντια τους. Δυο φορές τη μέρα σωστό βούρτσισμα των δοντιών αρκεί να τα προστατεύσουμε
Πριν από 20 περίπου χρόνια, όταν για πρώτη φορά επισκέφτηκε το σχολείο οδοντίατρος, η κατάσταση ήταν απελπιστική. Το 52% των παιδιών είχαν χαλασμένα δόντια και αυτό παρά το γεγονός ότι το νερό τότε είχε την ιδανική περιεκτικότητα σε φθόριο( ένα συστατικό που προστατεύει τα δόντια). Πάνω από 30 εξαγωγές χαλασμένων δοντιών έκανε τότε ο οδοντίατρος στο σχολείο!!
Όμως αύξηση παρουσιάζουν τα παιδιά που έχουν ορθοδοντικά προβλήματα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού. Έτσι όλο και περισσότερα παιδιά φορούν σιδεράκια θέλοντας να έχουν ένα όμορφο χαμόγελο.
Αύριο ο οδοντίατρος θα εξετάσει τα δόντια των μεγαλύτερων παιδιών, ελπίζοντας έχουμε το ίδιο καλά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου