Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν;

Λίγες μόνο μέρες έμειναν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η ίδια η υπουργός παιδείας παραδέχτηκε δημόσια ότι θα είναι η πιο δύσκολη σχολική χρονιά μετά τη μεταπολίτευση (1974). Μόλις σήμερα ήρθαν τα βιβλία (όχι όλα), σε πολλά σχολεία δεν έχουν πάει ακόμα. Η χρηματοδότηση της Σχολικής επιτροπής είναι για φέτος μόλις 4.750€,ενώ πέρσι 14.750€. Σε ερώτηση που τέθηκε στον Προιστάμενο Δ/νσης, για το τι θα συμβεί αν οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης , απάντησε πως τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν.
Πέρσι (σχ. έτος 2009-10) για την αγορά πετρελαίου θέρμανση η Σχολική Επιτροπή ξόδεψε 7.250€. Φέτος με το διπλασιασμό της τιμής θα χρειαστεί γύρω στις 15.000€. Είναι λοιπόν βέβαιο πως αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση τα σχολεία Δημοτικά και Ν/γεία θα κλείσουν.
Το 1949 ( στο τέλος του εμφυλίου πολέμου) με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας έδινε οδηγίες στους δασκάλους τι να κάνουν σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και έλειψης καυσοξύλων:Μεταξύ άλλων έλεγε "Αν οι Σχολικές Εφορίες και οι μαθητές αδυνατούν να προμιθεύσουν το σχολείο με καυσόξυλα αυτό παραμένει κλειστό όταν επικρατεί παγετός....."
Πολύ φοβούμαστε πως η υπουργός κάνει λάθος και δεν θα είναι η χειρότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση αλλά από τη λήξη του Β' Παγκόσμιου πόλεμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου