Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Μια απ' τα ίδια

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο από μια μικρή ομάδα παιδιών των τελευταίων τάξεων του Δημ. Σχ. και του Γυμνασίου. Επισκέπτονται τον προαύλιο χώρο του σχολείου τις απογευματινές ώρες και βραδινές ώρες και προκαλούν ζημιές στα κτήρια, στα παγκάκια, και στις βρύσες. Τα παιδιά είναι λίγο πολύ γνωστά αλλά εκείνο που μας προβληματίζει είναι η στάση των γονέων τους. Βρίσκουν απίθανες δικαιολογίες να δικαιολογήσουν τις πράξεις των παιδιών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη την παλιότερα: Μαθητής ξεβίδωσε τη βρύση(το παραδέχτηκε ο ίδιος) και ο γονιός τον δικαιολόγησε λέγοντας πως πήγε να πιει το παιδί του νερό και τράβηξε με δύναμη τη βρύση και την έβγαλε.
Σ΄ένα χώρο που υπάρχουν παιδιά ζημιές γίνονται και θα γίνονται. Άλλο όμως η ζημιά που προκαλείται άθελα, πάνω στο παιχνίδι και άλλο όταν μαθητής πετά λάσπη ή ρόδια στους τοίχους του σχολείου.
Θα πρέπει δε οι γονείς να ξέρουν πως τελικά οι ίδιοι έμμεσα πληρώνουν τη ζημιά αφού η αποκατάστασή της γίνεται με χρήματα του κράτους που τα εισπράττει απ' τους πολίτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου