Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το καλό να λέγεται

Την περασμένη εβδομάδα ο Σύλλογος Γονέων έστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας και ζητούσε να βοηθήσει ώστε να κατασκευαστεί επιτέλους το γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, πίσω από το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.
Μόλις παρελήφθη η επιστολή (εντός τριών ημερών), ο υπεύθυνος του γραφείου της Υπουργού επικοινώνησε τηλεφωνικά αρχικά με τον Πρόεδρο του Συλλόγου και στη συνέχεια με το Δ/ντή του σχολείου. Ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έγιναν και εξέφρασε την έκπληξή του, πως ένα τόσο σημαντικό έργο για τα παιδιά του χωριού με μικρό σχετικά κόστος, δεν κατάφερε να υλοποιηθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Μάλιστα ανέφερε πως δόθηκαν σε αυτά τα χρόνια, στη Νομαρχία και στο Δήμο, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συντηρήσεις και μικροεπεμβάσεις στα σχολικά κτίρια και στους αύλειους χώρους. Ανέφερε δε πως τέτοια έργα ( κατασκευές γηπέδων μπάσκετ, βόλεϋ και ποδοσφαίρου 5Χ5) έγιναν κατά εκατοντάδες σε σχολεία της χώρας. Μας εξήγησε πως το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι αρμόδιο για τη χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομαρχιών, αλλά ο ίδιος θα παρέμβει τηλεφωνικά και με επιστολή στον οικείο Δήμο και Νομαρχία.
Από τη μια αισθανθήκαμε δικαιωμένοι πως ένα Υπουργείο έσπευσε να μας απαντήσει αμέσως και από την άλλη απογοητευμένοι πως μετά από σαράντα οχτώ (48) έγραφα σε Δήμο, Νομαρχία και Υπουργείο Μακεδονίας δεν πήραμε ούτε μια απάντηση και φυσικά ούτε και χρήματα για το έργο.
Εμείς όμως δε θα το βάλουμε κάτω και θα επιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου