Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Καλλιο αργά παρά ..... αργότερα

Μετά από ένα χρόνο και ένα πλήθος υποσχέσεων, ήρθε επιτέλους κλιμάκιο δύο μηχανικών ,από τη Νομαρχία Χαλκιδικής, για να ελέγξει το παλιό διδακτήριο και να αποφασίσει για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. Από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:
1. Για τις ρωγμές θα γίνει αποκάλυψή τους και θα επισκευαστούν
2. Η σκάλα στο πίσω τμήμα του σχολείου μάλλον θα γκρεμιστεί.
3. Θα ανακατασκευαστεί πλήρως η σκεπή.
4. Θα βαφεί εξωτερικά το σχολείο.
5. Πιθανόν θα βαφεί και εσωτερικά.
Οι μηχανικοί δεν θεώρησαν το κτήριο επικίνδυνο και ότι οι ρωγμές είναι μια φυσιολογική φθορά λόγω καθίζησης του εδάφους.
Προτάθηκε να γίνει αντιστήριξη όλου του πίσω τοίχου αλλά αυτό μας είπαν ότι θα εξεταστεί μετά την αποκάλυψη των ρωγμών.
Ήταν εντελώς αρνητικοί για την αποκάλυψη , με αμμοβολή, της πέτρινης τοιχοποιίας του κτηρίου.
΄Πάντως μας επιφύλασσαν και μια ....... έκπληξη. Ένας μηχανικός είχε περιλάβει στις εργασίες και την ανακατασκευή της εισόδου του νέου διδακτηρίου. Όταν το νέο διδακτήριο παραδόθηκε είχαμε επισημάνει με έγγραφό μας τις ατέλειες που παρουσιάζει και ιδιαίτερα το πρόβλημα της εισόδου, την ανεπαρκή θέρμανση και την κατασκευή των κουφωμάτων. Δέκα χρόνια μετά, προς τιμή του μηχανικού, δεν ξέχασε το πρόβλημα και πρότεινε λύση. Πάντως τα γεγονότα τον πρόλαβαν ( δες παραπάνω).
Προτείναμε , αντί αυτού να επισκευαστούν τα κουφώματα και να αλλαχθούν οι υαλοπίνακες του πάνω ορόφου , πράγμα που συμφώνησε.
Στην τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση, το πότε θ' αρχίσουν οι εργασίες, χαμογέλασαν και μας απάντησαν πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη ροή της χρηματοδότησης
Την ίδια μέρα που κατατέθηκε ένας προϋπολογισμός πρωτοφανούς λιτότητας, το να ζητάς χρηματοδότηση για την επισκευή ενός διδακτηρίου φαντάζει άκρως σουρεαλιστικό
Είδομεν.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου