Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Σε λίγες μέρες το σχολείο θα κλείσει για τις προγραμματισμένες διακοπές των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα δυο προβλήματα που ταλανίζουν το σχολείο παρέμειναν άλυτα. Το πρώτο είναι η επισκευή του παλιού διδακτηρίου και το δεύτερο η σύνδεση με ασύρματο internet του σχολείου.
Για το πρώτο είχαμε πολλές υποσχέσεις που όμως δεν εκπληρώθηκαν Θα πει κάποιος πως μέσα στην οικονομική καταιγίδα που πλήττει κάθε ελληνικό νοικοκυριό, αυτό φαντάζει πολυτέλεια, αλλά δεν είναι έτσι. Χρήματα για επισκευές σχολείο είχε η Νομαρχία. Τρανή απόδειξη τα 70.000€ που έδωσε στο Λύκειο Αρναίας και τα 40.000€ στο Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου. Ο καθένας μας καταλαβαίνει με ποια κριτήρια δόθηκαν ,όπου δόθηκαν τα χρήματα .
Το δεύτερο πρόβλημα είναι το τραγελαφικότερο. Αντανακλά τη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα και απαντά στο ερώτημα πως φτάσαμε ως εδώ. Ένα πρόγραμμα , το Σύζευξις,που πληρώθηκετρεις φορές πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό του στο Δήμο Αρναίας δεν λειτουργεί. Για την ακρίβεια λειτουργεί..... σύμφωνα με την ΤΕΔΚ Ν. Χαλκιδικής, αλλά δεν λειτουργεί στην πραγματικότητα Γέμιζαν κεραίες το χωριό (τέσσερις ή πέντε νομίζω) και αποτέλεσμα μηδέν. Συνεργεία πάνε και έρχονται κάνουν μετρήσεις λένε πως όλα είναι εντάξει, πληρώνονται και σύνδεση καμία. Θα ήταν έτοιμο πέρσι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον αρχικό τους σχεδιασμό, και η έαρξη λειτουργίας του αναβλήθηκε τουλάχιστον επτά φορές. Καταλυτική ημερομηνία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο είναι... άκουσον η 31/12/2010. Δεν έδιναν ένα ελάχιστο μέρος των χρημάτων που ξόδεψαν στις υπηρεσίες να πληρώνουν μια εταιρία (η Vodafon στο χωριό έχει άριστο σήμα) και να έχουν ασύρματο
internet; Βέβαια αυτό δεν γίνεται, θα έχαναν κάποιοι τις μίζες. Περαστικά μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου