Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Βράβευση μαθητή


Προχθές παραλάβαμε με το ταχυδρομείο το βραβείο του μαθητή Μιχήλ Μπούφτα, το οποίο μας στάλθηκε ταχυδρομικά, μαζί με τα "δώρα" που το συνόδευαν Έχω να κάνω δυο παρατηρήσεις που αφορούν τον οργανισμό (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΟΣ) που οργάνωσε το διαγωνισμό.
1. Γιατί σε ένα πανελλήνιο διαγωνισμό δεν φρόντισε να εξασφαλίσει ένα μικρό χρηματικό ποσό για να καλύψει τα έξοδα των παιδιών και των συνοδών τους στην Αθήνα για τη βράβευσή τους; Ή νόμιζε πως μόνο παιδιά από την Αθήνα και τη γύρω περιοχή θα ήταν οι νικητές; Όταν κάνεις μια εκδήλωση για την απονομή, με υψηλούς προσκεκλημένους ( Πρόεδρος Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτές, Υπουργοί κ.α) που κοστίζει μόνο ή εκδήλωση, τουλάχιστον 5.000€ τότε τα 200 ή 300€ φαντάζουν μηδαμινό ποσό. Τελικά για ποιον γίνεται η εκδήλωση, για τους υψηλούς προσκεκλημένους ή τους νικητές του διαγωνισμού; Όλοι θα συμφωνήσουν πως τιμώμενα πρόσωπα θα έπρεπε να ήταν οι νικητές. Κατάφεραν πάντως να κάνουν μια εκδήλωση απονομής βραβείων χωρίς να παρευρίσκονται αυτοί που ....... βραβεύονται.
2. Η ίδια τσιγκουνιά ( να μην τη χαρακτηρίσω και αλλιώς) στα ¨δώρα". Όταν διοργανώνεις έναν πανελλήνιο διαγωνισμό,θα πρέπει και τα δώρα να είναι ανάλογα. όταν διαγωνισμοί διοργανώνονται από διαφόρους οργανισμού ή μη φορείς του ΥΠΕΠΘ θα πρέπει το ίδιο το υπουργείο να ελέγχει για το κύρος τους και την αξιοπιστία τους.
Οι παραπάνω παρατηρήσεις αφορούν την διεξαγωγή του διαγωνισμού και δε μειώνουν σε καμία περίπτωση την πολύ μεγάλη επιτυχία του μαθητή της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας Μιχαήλ Μπούφτα.
Υ.Γ. Οι ίδιες παρατηρήσεις διατυπώθηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την υπεύθυνη του διαγωνισμού που κατά παράξενο τρόπο ...... συμφώνησε ότι έχουμε δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου