Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

Την Παρασκευή (6/5/11) είχαμε επιτέλους απάντηση από το Δήμο Αριστοτέλη πάνω στα δυο ερωτήματα - αιτήματα που τέθηκαν εγγράφως από το σχολείο και από το Σύλλογο Γονέων.
Το πρώτο αφορούσε τη δυνατότητα σύνδεσης του σχολείου με το διαδίκτυο. Ο Δήμος μας ενημέρωσε πως σύντομα θα τοποθετηθούν οπτικές ίνες (από την Αρναία ως το Στανό) και το πρόβλημα θα λυθεί. Τους εξηγήσαμε πως η τοποθέτηση οπτικής ίνας δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί χρειάζεται να τοποθετηθούν και οι αναλογες θύρες στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Προτείναμε να λειτουργήσει επιτέλους το ασύρματο δίκτυο μιας και υπάρχει η απαραίτητη η υποδομή. Τους ενημερώσαμε ότι παρελήφθει το έργο της ασύρματης δικτύωσης των υπηρεσιών του Δήμου. Το πώς παραλήφθηκε χωρίς να λειτουργεί ...........αυτό είναι μια άλλη ιστορία.  Η ανάντηση είναι πως θα το μελετήσουν το θέμα.
Το δεύτερο αφορούσε το αίτημα του Συλλόγου Γονέων για τοποθέτηση προβολέων στον αύλειο χώρο του σχολείου, για την ασφαλεία των σχολικών εγκαταστάσεων τις βραδινές ώρες. Από αυτό το αίτημα προέκυψαν τα εξής:
1. Από τις αρχές Ιουνίου τα σχολεία θα πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Πριν και για είκοσι χρόνια το πλήρωνε αρχικά η Κοινότητα και στη συνέχεια ο Δήμος.
2. Μέχρι να τοποθετηθούν οι νέες Σχολικές Επιτροπές δεν θα πρέπει να γίνει καμία ενέργεια.
Συμπέρασματα
Το θετικό είναι πως ο Δήμος έστω και καθυστερημένα απάντησε. Τον δικαιολογούμε γιατί   τπολλά είναι ταπροβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως νέος καλλικρατικός δήμος .
Στα αρνητικά επισημαίνουμε πως τα σχολεία θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο σε μια εποχή που η χρηματοδότηση είναι 56% κάτω από το 2009. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η χρηματοδότηση για το 2010 ήταν στα επίπεδα του 1992.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου