Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανασκόπηση της εβδομάδας

 Η εβδομάδα που μας πέρασε σημαδεύτηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου. Η έντονη βροχόπτωση, πρωτοφανή για την περιοχή, είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και να  διακοπεί η οδική συγκοινωνία του χωριού και προς την Αρναία και προς το Μελισσουργό. Την ημέρα αυτή το σχολείο δεν λειτούργησε γιατί ο κάτω όροφος του γέμισε νερά. Ο κύριος όγκος του νερού μπήκε από την είσοδο (παρά το υπόστεγο που κατασκευάσαμε) και από το .... δάπεδο. Ο αύλειος χώρος ήταν για ώρες απροσπέλαστος γιατί είχε καλυφθεί με πάνω από 30εκ. νερού. Επιπλέον την ώρα έναρξης των μαθημάτων η βροχόπτωση ήταν πολύ ισχυρή και οι δρόμοι σχεδόν αδιάβατοι. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τους δασκάλους και την καθαρίστρια για να μαζευτούν τα νερά πράγμα που έγινε τις απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας.
Λιγότερα νερά μπήκαν στο γυμναστήριο, αλλά η μεγαλύτερη ζημιά έγινε στο εγκαταλειμμένο πια παλιό διδακτήριο. Η μια αίθουσα γέμισε νερά από τη σκεπή και κινδυνεύει να καταρρεύσει η οροφή που είναι από καλαμωτό. Αμέσως ενημερώθηκε Ο Δήμος Αριστοτέλη. Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι γιατί αν παραμείνει για έναν ακόμη χειμώνα το διδακτήριο χωρίς επισκευή τότε μπορεί τμήμα της στέγης να καταρρεύσει.
 Το σχολείο μας συμμετέχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της ESA(Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) ΄με έπαθλο εκτός των άλλων την ονοματοδοσία ενός επικοινωνιακού δορυφόρου από το νικητή. Πάνω από 25 μαθητές έστειλαν ηλεκτρονικά τα έργα τους . Τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!!!
 Έγιναν δυο συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Την επόμενη βδομάδα θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης όλων των γονέων. Από την περασμένη Παρασκευή άρχισε να διδάσκεται στο σχολείο μας, στο ολοήμερο τμήμα,  το μάθημα της πληροφορικής. Αναμένουμε σύντομα να έρθουν και άλλες ειδικότητες. Εκρομότητα υπάρχει και με τη λειτουργία του Τμήματος ένταξης, γιατί δεν έχει ακόμα στελεχωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου