Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Επιτέλους κάτι πάει να γίνει

Μέσα στη γενική μιζέρια που επικρατεί τελευταίως δυο ευχάριστα νέα: Το σχολείο βρίσκεται ένα βήμα πριν συνδεθεί με γρήγορο internet. Από χθες τοποθετήθηκε νέα τηλ. γραμμή η οποία θα αναβαθμιστεί εντός της εβδομάδας σε ADSL. Έτσι θα λυθεί επιτέλους ένα χρόνιο πρόβλημα και θα είναι μάλλον το προτελευταίο σχολείο του Δήμου, ίσως και της Χαλκιδικής, που θα συνδεθεί με το διαδίκτυο. Σύνδεση είχαμε και παλιότερα αλλά ήταν....... τα βόδια μου αργά.
Η δεύτερη είδηση είναι πως θα διαχτούν τα παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄τάξης τη δεύτερη ξένη γλώσσα, όπως όλα τα παιδιά της Ελλάδας (λέμε τώρα). Η καθηγήτρια Γαλλικών του Γυμνασίου Αρναίας θα διδάξει τα Γαλλικά στους μαθητές του σχολείου μας. Χρειάστηκαν έγγραφα επί εγγράφων για λυθεί το θέμα. Ένα θέμα που προέκυψε γιατί η ΣΤ΄έχει 11 και όχι 12 μαθητές όπως προβλέπει ο νόμος για να λειτουργήσει τμήμα Β΄ξένης γλώσσας. Το ότι η φετινή ΣΤ΄τάξη ήταν η Ε΄περσι με τον ίδιο αριθμό παιδιών που διδάσκονταν Γαλλικά αυτό δεν μετρούσε. Πέρσι ήταν νόμιμο και φέτος παράνομο (τι να πει κανείς).
Και για να τριτώσει το......καλό, κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημ. Επιτροπής
 Παιδείας συνοδευόμενο από μηχανικό επισκέφτηκε το μεσημέρι το σχολείο για να συντάξουν τη μελέτη στατιτκότητας του παλιού διδακτηρίου. Λέτε να  πετύχουμε, μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση, να το επισκευάσουμε επιτέλους και να ανασάνουμε; Ίδωμεν.
Πάντως ο Πρόεδρος  της Δημ. Επιτροπής Παιδείας το πήρε πολύ ζεστά το θέμα. Μακάρι να τα καταφέρει!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου