Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Βρείτε τη λύση

Σίγουρα οι περισσότεροι θυμάστε το ανέκδοτο εκείνο που έλεγε πόσοι Πόντιοι χρειάζονται για ν' αλλάξουν μια λάμπα. (Προς Θεού δεν έχουμε καμιά κακή πρόθεση εναντίων των Ποντίων)
Πόσοι μηχανικοί χρειάζονται για να επισκευαστεί ένα σχολείο; Πόσες επισκέψεις-αυτοψίες χρειάζονται για να κάνουν μια μελέτη; Αφορά μηχανικούς - υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου.
Μέχρι στιγμής για το παλιό διδακτήριο έχουμε έξι μηχανικούς(αφορά και γεωλόγους), οχτώ αυτοψίες και σήμερα μάθαμε πως όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Νέο κλιμάκιο με μηχανικούς αυτή τη φορά από την Περιφέρεια θα επισκεφτεί (άγνωστο πότε) ξανά το σχολείο για να ελέγξει και να κάνει μελέτη(η πέμπτη στη σειρά) για τον τρόπο επισκευής του σχολείου. Αν για ένα έργο κόστους 120.000€ χρειάζονται τόσοι μηχανικοί και τόσες μελέτες τότε βρε παιδιά, για έργα εκατομμυρίων θα χρειάζεται να φέρουμε και μηχανικούς από το εξωτερικό.
Αν και έχω βάσιμε υποψίες πως το έργο δεν ξεκινά για δυο λόγους:ή γιατί εξασκούνται στην συγγραφή μελετών ή για να δικαιολογήσουν εκτός έδρας επισκέψεις. Αν έχετε άλλη εξήγηση μπορείτε να την υποβάλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου