Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί
του σχολείου σας εύχονται
 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

 

1.  Χαιρετισμός Δ/ντή

2.  «Χιόνια στο καμπαναριό» τραγούδι από τους μαθητές της Ε΄τάξης

3.  «Η γέννηση του Χριστού», θεατρικό από τους μαθητές της Α΄τάξης

4.  «Χριστούγεννα Πρωτούγεννα», τραγούδι από τους μαθητές της Α΄τάξης

5.  «Ο Γιάννης ο Βλογημένος», θεατρικό από τους μαθητές της Β΄τάξης

6.  Κάλαντα Θεοφανείων από την Πάτμο, τραγούδι από τους μαθητές της Β΄τάξης

7.  Έθιμα των Χριστουγέννων, από τους μαθητές της Γ΄τάξης

8.  Merry Christmas”, τραγούδι από τους μαθητές της Γ΄τάξης

9.  «Το άστρο της Βηθλεέμ», θεατρικό από τους μαθητές της Δ΄τάξης

10.              “Santa Claus is coming to town” τραγούδι από τους μαθητές της Δ΄τάξης

11.              «Ω! Έλατο», τραγούδι από τους μαθητές της Ε΄τάξης

12.              «Χριστουγεννιάτικα έθιμα» από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης.

13.              «Ο μικρός τυμπανιστής», τραγούδι από τους μαθητές της Ε΄τάξης

14.              Χριστουγεννιάτικα ποιήματα από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης

15.              «Πάει ο παλιός ο χρόνος» τραγούδι από τους μαθητές της Ε΄τάξης

16.              «Άγια νύχτα» τραγούδι από τους μαθητές της Ε΄τάξης

17.              «Silent night» τραγούδι από τους μαθητές της Ε΄τάξης

18.              «Τρίγωνα κάλαντα» τραγούδι από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης (στα ελληνικά, αγγλικά γαλλικά)

 

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοινώσεις

  • Την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου του πρώτου τριμήνου στους γονείς των μαθητών των Γ΄,Δ΄,Ε΄& ΣΤ τάξεων. Οι γονείς των μαθητών των μικρότερων τάξεων θα ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους. Το πρώτο τρίμηνο κάθε διδακτικού έτους λήγει στις 10 Δεκεμβρίου.
  • Την Παρακευή, 21 Δεκεμβρίου 2012, στις δυο τελευταίες ώρες, θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή στους ..... διαδρόμους του σχολείου. Αναπολούμε όλοι μας τις εποχές που το σχολείο μας διέθεται ίσως την καλύτερη αίθουσα εκδηλώσεων του νομού μας.  Για την επισκευή του παλιού διακτηρίου ούτε φωνή ουτε ακρόαση. Έπειτα από τη σύνταξη πέντε μελετών και τις άπειρες επισκέψεις ειδικών η επισκευή δεν προχώρησε καθόλου. Για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν. "Στην Ελλάδα αν δεν θέλεις να κάνεις ένα έργο, κάνεις μελέτες και όταν θέλεις να μην πάρεις καμία απόφαση συστήνεις επιτροπές"

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Λειτουργία του ΚΔΑΠ

Σήμερα αρχίζει τη λειτουργία το ΚΔΑΠ. Έπειτα από πολλές περιπέτειες η λειτουργία του είναι γεγονός. Το διαχωριστικό έχει τελειώσει και ο χώρος καθαρίζεται από το πρωί, έτσι ώστε το απόγευμα να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τα παιδιά που έχουν εγγραφεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΚΔΑΠ ΣΤΑΝΟΥ
                       16:00- 18:15 Α΄ ΤΜΗΜΑ (μεγάλα νήπια, μαθητές Α΄, Β΄ &Γ΄ τάξεων)
18:15-20:30  Β΄ ΤΜΗΜΑ ( μαθητές Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄τάξεων)
 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Όπως μας πληροφόρησε η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων του Δήμου Αριστοτέλη, την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή στο γυμναστήριο του σχολείου. Θα δοθεί μια παράσταση από κλόουν και ταχυδακτυλουργούς και ο Δήμαρχος θα μοιράσει δώρα στα παιδιά του σχολείου και του Ν/γείου.

Φιλαναγνωσία


Άρχισε στο σχολείο μας το πρόγραμμα της Φιλαναγνωσίας στη Γ΄τάξη του σχολείου μας με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Ζαχαρούλα Νικολαΐδου. Το πρόγραμμα άρχισε με διηγήματα Ελλήνων πεζογράφων σχετικά με τις γιορτές που πλησιάζουν. Το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αργότερα και στην Α΄τάξη του σχολείου μας.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα ενημερωθήκαμε πως το πετρέλαιο θέρμανσης του Ν/γείου έχει σχεδόν τελειώσει. Το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Σχολείο. Τα ίδια ισχύουν και για αρκετά σχολεία του Δήμου. Χρήματα στο ταμείο της Σχολικής Επιτροπής δεν υπάρχουν και οι πρατηριούχοι δεν δίνουν πετρέλαιο με πίστωση. Για να λειτουργήσουν τα σχολεία ή θα πρέπει ο Δήμος να αναλάβει το κόστος θέρμανσης ή να βρεθεί χορηγός. Προβλέπουμε δυστυχώς έναν δύσκολο χειμώνα για τα σχολεία μας.

Οι περιπέτειες του ΚΔΑΠ

Όλα δείχνουν πως οι.......... περιπέτειες του ΚΔΑΠ έφτασαν στο τέλος του. Μάλον από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει. Το διαχωριστικό κατασκευάζεται και μέχρι το Σάββατο θα είναι έτοιμο ( στοκάρισμα και βάψιμο) και από Δευτέρα ( 45 ημέρες μετά) θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Χθες το μεσημέρι μας ενημέρωσε τηλεφωνικά υπάλληλος μεταφορικής εταιρίας πως υπήρχε εκπαιδευτικό υλικό για το σχολείο σταλμένο από τον Ο.Σ.Κ. Πρώτη έκπληξη, ο ΟΣΚ έχει στην ουσία καταργηθεί εδώ και μήνες. Δεύτερη έκπληξη , θα ήταν η πρώτη παραλαβή εδώ και δέκα χρόνια.
Η τρίτη έκπληξη ήταν όταν παραλάβαμε το υλικό. Μόνο ένα είδος είχαμε παραγγείλει και αυτό προ πενταετίας. Θρανία είχαμε παραγγείλει το μακρινό......1999, όταν θα λειτουργούσε το νέο διδακτήριο. Τραπέζια ολοήμερου παραγγείλαμε  το 2002 και μαγνητικό πίνακα (μας έστειλα δυο, είχαν φαίνεται περίσσευμα) μας είχαν στείλει το 2001. Όλα τα υλικά ήρθαν σε άριστη κατάσταση και όλα δείχνουν πως ήταν αρκετά χρόνια στις αποθήκες του οργανισμού. Τώρα που ο ΟΣΚ είναι σε εκκαθάριση θέλησαν να αδειάσουν τις αποθήκες του. Πάντως, αν και τα θρανία του σχολείου ήταν σε άριστη κατάσταση, σταδιακά αρχίζουμε να τα αντικαθιστούμε με τα καινούργια. Εκείνο όμως που μας βόλεψε αφάνταστα είναι ότι μας έστειλαν θρανία ειδικά για τις μικρές τάξεις Α& Β.