Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Φλεβάρη, συνήθως του πιο ψυχρού μήνα του χειμώνα, ο καιρός θυμίζει Απρίλη. Οι θερμοκρασίες είναι ασυνήθιστα υψηλές και επικρατεί  ηλιοφάνεια. Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος χειμώνας που δεν έχουμε σοβαρές χιονοπτώσεις και τα σχολεία του Δήμου δεν έκλεισαν ούτε μια μέρα, λόγω κακοκαιρίας (ο μέσος όρος της περασμένης δεκαετίας ήταν 3,7 ημέρες το χειμώνα). Εφήμερα αυτό έχει ευεργετικά αποτελέσματα λόγω μείωσης του κόστους θέρμανσης, αλλά μακροχρόνια τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.
Άλλες περιοχές του πλανήτη μας (Αγγλία, Αμερική, ΝΑ Ασία) πλήττονται από από πρωτοφανή έντασης και διάρκεια καιρικά φαινόμενα. Τεράστιες περιοχές της Αγγλίας είναι καλυμμένες, εδώ και μήνες από νερά, λόγω βροχοπτώσεων και η μισή αμερικανική ήπειρο ζει μια μικρή εποχή παγετώνων.
Είναι φανερό πως οι ανθρώπινες παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον έχουν επηρεάσει το κλίμα του πλανήτη μας. Το βίντεο μας δείχνει πως έχουν συρρικνωθεί οι πάγοι της Αρκτικής τα τελευταία χρόνια, πιθανόν λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας από ανθρώπινες δραστηριότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου