Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 28 Ιανουαρίου 2015, σε αίθουσα του Δημ. Σχολείου το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής  Αναζωογόνησης, με τη συμμετοχή
αρκετών γονέων. Το σεμινάριο όπως και άλλες εκδηλώσεις, εντάσσονται
στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου και έγινε με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εισηγητής ήταν ο γυμναστής Αναστάσιο Σαμαράς, βοηθούμενος από τον γυμναστή Νεκτάριο Ζαμπούνη.
Με τη χρήση ενημερωτικών βίντεο εστίασε στο τρόπο διαχείρηση ενός περιστατικού αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισής του. Έγινε και πρακτική εφαρμογή στις πρώτες βοήθειες που θα μπορούσε να προσφέρει κάποιος σε άτομο που έχει χάσει τις αισθήσεις του. Οι παρεβρισκόμενοι γονείς συμμετείχαν ενεργά  στο σεμινάριο και στη συζήτηση που ακολούθησε.
Επειδή οι παροχές υγείας τα τελευταία χρόνια  δυστυχώς έχουν σημαντικά  υποβαθμιστεί, θα πρέπει οι πολίτες ενός χωριού να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να γίνει προμήθεια ενός απινιδωτή αλλά και να εκπαιδευτούν κάποιοι στη χρήση του. Το σεμινάριο είχε και σαν σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους γονείς  προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε θερμά τους δυο γυμναστές που αφιλοκερδώς πρόσφεραν λίγες από τις γνώσεις τους (στον ελεύθερό τους χρόνο) στους γονείς των παιδιών του σχολείου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου