Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Παλιό Διδακτήριο

Σήμερα πραγματοποίησε την τελευταία ( μακάρι) επίσκεψη- αυτοψία στο παλιό διδακτήριο,  ο μηχανικός  που ανέθεσε ο Δήμος να κάνει την μελέτη αποκατάστασής του. Έπειτα από αρκετή ώρα μετρήσεων και έπειτα από εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί του βγήκαν οι παρακάτω ειδήσεις:
1. Η μελέτη θα είναι έτοιμη και θα παραδοθεί στο Δήμο μέχρι το τέλος του μήνα.
2. Η μελέτη θα περιλαμβάνει την τον τρόπο και το κόστος  αποκατάσταση της στατικότητας του κτηρίου και την κατασκευή νέας σκεπής.
3. Δεν θα περιλαμβάνει, αν και το ζητήσαμε, την κατασκευή ψευδοροφής, την αντικατάσταση των κουφωμάτων, το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων, η ακόμα και την αμμοβολή των εξωτερικών τοίχων και την αποκατάστασή τους στην αρχική τους μορφή.
3. Ο ίδιος μέτρησε και θα υπολογίσει την κατασκευή ψευδοροφής (μίας και η υπάρχουσα είναι έτοιμη να καταρρεύσει σε πολλά σημεία), και την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Μας τόνισε πως αυτό  είναι πλέον  στην αρμοδιότητα του Δήμου να αναθέσει νέα μελέτη για το κόστος των παραπάνω παρεμβάσεων.
Πιστεύουμε πως αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει όλοι οι τοπικοί φορείς, από τις αρχές Μαρτίου να δραστηριοποιηθούμε για να βρούμε χρηματοδότηση για το έργο της αποκατάστασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου