Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Περί... εκπαίδευσης

Ένα από τα βασικά στοιχεία για την επιτυχία ενός εκπαιδευτικού συστήματος είναι το σταθερό περιβάλλον στο οποίο θα εργαστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Λέγοντας επ/κό περιβάλλον εννοούμε το νομοθετικό πλαίσιο, την έγκαιρη στελέχωση του προσωπικού, τον προγραμματισμό. Δυστυχώς, στη χώρα μας, τίποτα από τα παραπάνω δεν παραμένει σταθερό . Μάλιστα κάθε υπουργός ..... σέβεται τον εαυτό του, ξεκινά ένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο οποίος φυσικά δεν ολοκληρώνεται ποτέ.
Ακόμα και το όνομα του Υπουργείου έχει αλλάξει έξι φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.
Τα χαρακτηριστικά της  φετινής σχολικής χρονιάς είναι η μη έγκαιρη στελέχωση του σχολείου μας με το ανάλογο προσωπικό (η καθηγήτρια αγγλικό ήρθε τέλος Νοεμβρίου) και οι πάρα πολλές αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας . Μέχρι τώρα έχουν γίνει 15 αλλαγές, με αποτέλεσμα το κάθε ωρολόγιο πρόγραμμα να ισχύει μόνο για ....10 ημέρες. Και οι αλλαγές μάλλον θα συνεχιστούν.
Το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας με 58 μαθητές φέτος ακόμα δεν στελεχώθηκε με το απαραίτητο προσωπικό ( και όπως όλα δείχνουν ούτε πρόκειται αυτό να συμβεί μέχρι τέλους της σχ. χρονιάς).
Το πρόβλημα με το την έλλειψη του εκπ/κού προσωπικού είναι πανελλήνιο και στα επόμενα χρόνια θα οξυνθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου