Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος Γονέων


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Στανού αποτελεί  έναν από τους πιο σημαντικούς και πιο δραστήριους συλλόγους του χωριού. Το έργο του συγκεκριμένου συλλόγου είναι σπουδαίο και απαραίτητο γιατί ασχολείται με το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης των παιδιών. Παρ’όλα αυτά σύλλογος φαίνεται να είναι λίγο υποτιμημένος σε σχέση με το μεγάλο έργο που επιτελεί. Για το λόγο αυτό θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις ενέργειες και τα έργα του για την βελτίωση του Δημοτικού σχολείου τα τελευταία τέσσερα χρόνια ,παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Αρχικά ο σύλλογος φρόντισε να εφοδιάσει το σχολείο με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό.


Έτσι προχώρησε στην αγορά δυο φορητών υπολογιστών,
ενός σύγχρονου προτζέκτορα

 
και ενός εκτυπωτή.
Επίσης μερίμνησε για την υγεία των παιδιών και εκπαιδευτικών. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το χωριό αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με το νερό.

Γ ια λόγους λοιπόν πρόληψης προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικού φίλτρου στο δίκτυο νερού του σχολείου.

Επιπλέον αγόρασε φαρμακείο πρώτων βοηθειών.

Μια ακόμη σημαντική ενέργεια του συλλόγου αφορά τη γυμναστική και την ψυχαγωγία των παιδιών. Αγόρασε  νέο αθλητικό εξοπλισμό, ανανεώνοντας έτσι τον ήδη υπάρχοντα .Ο σύλλογος δεν έμεινε όμως εδώ προχώρησε και σε άλλες σπουδαίες ενέργειες. Αγόρασε σχολικά βιβλια για τα παιδιά  των οποίων τα έξοδα δεν μπορούσε να καλύψει το υπουργείο. Επιπρόσθετα αγόρασε και μια βιβλιθιοθήκη.  Επισης κατάφερε να πραγματοποιήσει  κάποιες επισκευές στο κτίριο του σχολείου(ηλεκτρολογικές και υδραυλικές  εργασίες)
 
 Τα πιο σπουδαιότερα και σημαντικότερα έργα  του συλλόγου –πάντα με την συνεργασία του διευθυντή μας κ.Νίκο Καφετζή- είναι η ασφαλτόστρωση του αύλειου χώρου,



 η διαμόρφωση του σχηματίζοντας στο έδαφος διάφορα παιχνίδια αλλα και οι ενέργειες μας για την ανακατασκευή του παλιού όμορφου πέτρινου κτιρίου.


Το συγκεκριμένο κτίριο είχε κριθεί ακατάλληλο, μετά όμως από πολλές πιέσεις  προς τους αρμόδιους φορείς καταφέραμε σήμερα να λειτουργήσει ξανά.
Κλείνοντας  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη κ.Γιάννη Γιώργου και την περιφερειακή σύμβουλο κ.Κατερίνα  Ζωγράφου των οποίων η συμβολή για την ανακατασκευή του παλιού κτιρίου ήταν καθοριστική.Επίσης το Δήμο Αριστοτελη ο οποίος ήταν δίπλα μας σε ότι  του ζητούσαμε.Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και κυρίως το Διευθυντή μας κ.Νίκο Καφετζή για την άριστη και άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια.Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ θέλουμε να το δώσουμε στους γονεις οι οποίοι  μας στηρίζουν με τις  χρηματικές συνδρομέςκαι τη συμμετοχή τους στους ετήσιους χορούς γιατί ουσιαστικά αυτοί είναι οι μοναδικοί οικονομικοί πόροι που έχουμε.

Με τιμή το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου