Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ανακαλύπτω και χαρτογραφώ τον τόπο μου νο1



  Σήμερα στα πλαίσια του προγράμματος "Ανακαλύπτω και χαρτογραφώ τον τόπο μου" επισκέφτηκαν το σχολείο μας τρεις τριτοετείς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου η Ζωή, η Νικολέτα και ο Δημήτρης μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή τους κ. Λαμπρινό και εργάστηκαν μαζί με τους μαθητές της Δ΄τάξης.

 Σκοποί του προγράμματος είναι αφενός  να γνωρίσουν οι μαθητές την τοπική ιστορία μέσα από τοποθεσίες ιστορικού ενδιαφέροντος, αφετέρου να τοποθετήσουν αυτές πάνω στο χάρτη με τη βοήθεια δυο οργάνων, της πυξίδας και του GPS.

  Έτσι  αρχικά θα δημιουργηθεί ένας ψηφιακός χάρτης του χωριού και αργότερα της ευρύτερης περιοχής πάνω στον οποίο θα υπάρχουν πληροφορικές για σημεία αρχαιολογικού, ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
  Οι μαθητές είχαν ήδη επιλέξει τέσσερα σημεία: το σχολείο, την πλατεία τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και το πηγάδι.

Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες και αφού ενημερώθηκαν από τους φοιτητές που θα τους επέβλεπαν για τον τρόπο χρήσης των οργάνων, κάθε ομάδα εφοδιάστηκε από ένα  GPS και μια πυξίδα.



Κάθε μαθητής είχε έναν χάρτη του χωριού με τις συνταγμένες πάνω στον οποίο με τη βοήθεια των οργάνων θα έπρεπε να εντοπίσουν και να σημειώσουν τη θέση των σημείων που επέλεξαν.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου